Herboren Contador droomt van het geel in Parijs: "Maar we mogen de ploeg van Froome niet onderschatten"

Redactie
| 0 reacties
Herboren Contador droomt van het geel in Parijs: "Maar we mogen de ploeg van Froome niet onderschatten"

Alberto Contador is aan zijn tweede periode bij Trek begonnen. De 34-jarige Spanjaard voelt zich goed in het oude nest. Hij mikt opnieuw op het hoogst haalbare: de eindoverwinning in de Tour de France.

"Het team is compleet veranderd ten opzichte van mijn eerste periode", zei Contador aan CyclingNews. "Maar er zijn nog een aantal mensen hetzelfde, zoals Haimar Zubeldia. Ik heb ook altijd een goede relatie gehad met John Burke (CEO van Trek, red.) en dat is een van de voornaamste redenen dat ik bij dit team heb getekend. Vanwege het materiaal dat ze gebruiken."

Vooral de tijdritfiets van Trek charmeert Contador. "Daar hebben ze een geweldige fiets voor. Ik herinner me goed dat ik uitstekende resultaten neerzette toen ik op een Trek-tijdritfiets reed in 2009. Ik heb geprobeerd om dezelfde positie op andere fietsen aan te meten, maar dat lukt simpelweg niet."

Froome en zijn team

Contador weet wie zijn concurrenten zullen zijn in de Tour: de Colombianen Nairo Quintana en Johan Esteban Chaves, maar hij vindt Chris Froome de te kloppen man. "Hij won drie van de laatste vier Tours. Samen met zijn ploeg is hij de te kloppen man. De derde of vierde man van Froome in de bergen kan zelf voor een klassement in de Tour strijden."

"In de laatste week van de voorbije Tour probeerde zelfs niemand meer weg te rijden, omdat Sky zo sterk was", aldus Contador. "Ik weet zeker dat ik een erg gemotiveerde en sterke ploeg in de Tour om me heen heb. Dat geeft me vertrouwen. Maar niemand mag onderschatten hoe krachtig Sky is."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties