Terwijl Van der Poel in Spanje vertoeft, moet Van Aert vol aan de bak in Italië: "Ik wil dat klassement graag winnen"

Redactie
| 11 reacties
Terwijl Van der Poel in Spanje vertoeft, moet Van Aert vol aan de bak in Italië: "Ik wil dat klassement graag winnen"

Zondag staat in het Italiaanse Fiuggi de voorlaatste Wereldbekermanche op het programma. Mathieu van der Poel zal zijn oefenstage in Spanje er niet voor onderbreken, maar Wout van Aert kan in Italië niet ontbreken als hij het wereldbekerklassement wil winnen.

Wout van Aert leidt in de Wereldbekerstand autoritair met 450 punten, bijna honderd meer dan de tweede in de stand Kevin Pauwels die er 359 telt. Laurens Sweeck staat derde met 349 punten. Van Aert is dus nagenoeg zeker van de eindoverwinning, maar moet daarvoor wel aan de start komen in Fiuggi.

"In tegenstelling tot Mathieu kan ik daar geen forfait geven", zei de wereldkampioen eerder deze week. "Ik wil dat klassement graag winnen, dus moet ik wel crossen. Ik kijk er overigens wel naar uit, een nieuwe cross, in Italië. Het parcours ken ik niet, dat zal ik komend weekend wel zien, maar ik start met dezelfde ambitie als altijd: proberen de wedstrijd te winnen."

Ook bij de vrouwen komen heel wat dames niet aan de start in Fiuggi. Belangrijkste afwezigen zijn wereldkampioene Thalita De Jong en Sanne Cant die nochtans tweede stond in de stand, met 335 punten. Leidster Sophie De Boer telt 373 punten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties