Zdenek Stybar mikt op zege in een klassieker: "Maar de laatste Roubaix met Boonen wordt emotioneel"
Redactie
| 12 reacties

Zdenek Stybar mikt opnieuw op zege in een klassieker: "Maar de laatste Roubaix met Boonen wordt emotioneel"

Zdenek Stybar mikt op zege in een klassieker: "Maar de laatste Roubaix met Boonen wordt emotioneel"

Zdenek Stybar is klaar voor het nieuwe seizoen. De Tsjech van Quick-Step Floors wil zelf graag eens een klassieker winnen én Tom Boonen maar wat graag aan die vijfde kassei in Roubaix helpen.

Zdenek Stybar had bij de start van 2016 een klassieke zege vooropgesteld. Dat is niet gelukt. "Ja, dat is best teleurstellend", geeft de 31-jarige ex-veldrijder toe op de persvoorstelling van Quick-Step. "Ik was er dicht bij in de Strade Bianchi, waar ik tweede werd. Nadien had ik vanaf de Tirreno last van een virus en was eigenlijk heel mijn voorjaar gedaan."

De Tsjech had het daar behoorlijk lastig mee. "Zeker in het begin, want ik wist niet wat er scheelde. Ik was gevallen in Sanremo, reed plat in Harelbeke, maar ik heb me vooral nooit 100% goed gevoeld. Die bloedtest waaruit bleek dat ik een virus had, stelde me dan een beetje gerust. Toen wist ik tenminste wat er mis was."

De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix blijven de doelen van Stybar. "Maar ook Harelbeke, de Omloop en de Strade zijn mooie koersen. Eigenlijk zou het hele voorjaar me moeten liggen (lacht). De laatste Roubaix met Boonen? Dat wordt emotioneel. Het zou stom zijn om hem daar niet aan het record (vijf overwinningen, red.) te proberen helpen", besluit Stybar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties