Niks dan tevredenheid bij Tom Meeusen: "Hopelijk kan ik het nu ook eens volhouden"

Redactie
| 17 reacties
Niks dan tevredenheid bij Tom Meeusen: "Hopelijk kan ik het nu ook eens volhouden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De veldrijders zijn vandaag opnieuw aan zet voor de Wereldbeker in het Italiaanse Fiuggi. Het parcours is iets voor de meer technische jongens en dan is uiteraard spek naar de bek van Tom Meeusen.

Zaterdag verkenden de renners het parcours voor de Wereldbekercross. Meeusen is alvast tevreden. "Mij hoor je echt niet klagen. Ook dit is cross. Dit type parcoursen komen wij in Vlaanderen zelden of nooit tegen, maar iemand die geregeld in Zwitserland rijdt, zal hier beter tot zijn recht komen", opent Tom Meeusen in HNB.

Maar de crosser van Telenet Fidea beaamt ook dat het wel eens gevaarlijk kan worden. “Een groot deel van het parcours loopt over verharde weg", vervolgt hij. "ls het dan vriest en er valt een beetje sneeuw, krijg je veel sneller een spekglad parcours dan bijvoorbeeld in het zand. Techniek zal dus wellicht een belangrijke rol spelen."

Snelle start

En ook een snelle start wordt belangrijk. "Wie goed weg is en weinig fouten maakt, zal inderdaad vooraan eindigen. Het zal niet makkelijk worden voor wie niet op de eerste startrij staat. Hoe verder in de groep, hoe groter de kans is dat je wordt opgehouden. Nu ben ik iemand die doorgaans een goede start neemt. Hopelijk kan ik het nu ook eens volhouden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties