Toon Aerts over het relletje tussen Albert en Van der Poel: "Laat ze maar doen, ik ben blij dat ik er niet tussen zit"

Redactie
| 1 reacties
Toon Aerts over het relletje tussen Albert en Van der Poel: "Laat ze maar doen, ik ben blij dat ik er niet tussen zit"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts is de enige dit dit seizoen het onmogelijke heeft gerealiseerd. De 23-jarige Kempenaar nam op het EK in Pontchâteau zowel Wout van Aert als Mathieu van der Poel te grazen en is door zijn Europese titel al zeker van een plaats in de WK-selectie van Rudy De Bie.

"Ik baal er nog altijd een beetje van dat ik het WK in eigen land gemist heb vorig jaar, maar dat ik nu al zo vroeg zeker ben van mijn selectie maakt wel veel goed", zegt Toon Aert aan WielerFlits. "Ik ben eigenlijk vooral benieuwd naar de aparte sfeer vooraf en tijdens de cross. Je ziet nu al dat het leeft, met dat relletje tussen Niels Albert en Mathieu van der Poel. Ik ben blij dat ik er niet tussen zit. Ze proberen elkaar wat zenuwachtig te maken, denk ik. Laat ze maar doen."

Aerts is Wout van Aert, de poulain van Niels Albert, misschien wel nog iets verschuldigd. De wereldkampioen probeerde op het EK de concurrentie achter de ontsnapte Aerts zoveel mogelijk af te stoppen. "Het lijkt me logisch dat ik daar indien mogelijk iets voor wil terugdoen. Van Aert en ik hebben ook bij de jeugd nooit in elkaars weg gereden. We hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Mijn seizoen is al geslaagd. Niets moet, alles mag, maar ik ben wel ambitieus. Als ik mijn huidige vorm kan vasthouden, dan zit er misschien ook voor mij nog iets moois in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties