Bondscoach geeft Wout Van Aert opvallend advies met het oog op Wereldbeker in Hoogerheide

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Vorst
| 11 reacties
Bondscoach geeft Wout Van Aert opvallend advies met het oog op Wereldbeker in Hoogerheide

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wout Van Aert is onze absolute kopman voor het WK van binnen twee weken in het Luxemburgse Bieles. Maar de wereldkampioen kampt momenteel met een (lichte) knieblessure. Geen ideale aanloop dus richting het WK.

Bondscoach Rudy De Bie had het bij de bekendmaking van de selectie ook over de knieblessure van zijn kopman. "Ik heb niet alle informatie over zijn blessure, maar voorzichtigheid zal belangrijk zijn", aldus De Bie. "Het zou me niet verbazen dat hij de Wereldbeker in Hoogerheide links laat liggen om zich optimaal voor te bereiden."

Wereldbeker al binnen

"Wout heeft de Wereldbeker toch al in handen. Ook zonder die blessure zou ikzelf er sterk aan denken om die wedstrijd links te laten liggen", vervolgt de bondscoach. "Ik houd zeker geen rekening met een mogelijk forfait. De dokters moeten bekwaam zijn om Wout snel hulp te bieden."

De laatste weken is Van Aert goed op dreef. "Conditioneel is hij 100%, dus zijn begeleiders en hijzelf moeten de keuze maken", zegt De Bie. "Dat hij drie of vier dagen niet kan trainen? Dat komt sommige atleten nét ten goede, dus daar maak ik me geen zorgen over."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties