De Bie legt keuze voor Vermeersch uit en is ambitieus: "Jonge selectie met enorm veel kwaliteiten"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Vorst
| 6 reacties
De Bie legt keuze voor Vermeersch uit en is ambitieus: "Jonge selectie met enorm veel kwaliteiten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Rudy De Bie maakte vanmiddag zijn selectie bekend voor het WK veldrijden in het Luxemburgse Bieles. Vijf plekjes waren al zo goed als bekend, maar de laatste twee tickets gingen naar Gianni Vermeersch en Tim Merlier.

Geen Klaas Vantornout dus in de selectie van de bondscoach. De Bie kiest voor Gianni Vermeersch. "Vermeersch heeft meerdere keren pech gehad, maar heeft ook laten zien dat hij strijdvaardig is", legt De Bie zijn keuze uit. De Bie verwacht veel spektakel van bij de start.

"Ik verwacht dat de wedstrijd meteen zal ontploffen", vervolgt de bondscoach. "Als Mathieu afwachtend zal rijden, weet hij wat er hem kan overkomen. Hij gaat dergelijke scenario's willen vermijden. Maar alle scenario's die we vorig jaar hebben opgesteld, daar is ook niks van uitgekomen."

"

Als er iemand is die het zou verdienen, is het zeker Sanne wel" - Rudy De Bie

"De conditie van de dag zal bepalend zijn. Maar we hebben een vrije jonge selectie met enorm veel kwaliteiten. Wanneer ik tevreden zal zijn? Het is altijd wat afwachten. De jongens doen alleszins hun best en weten hoe belangrijk het WK is. Het is wat koffiedik kijken", zegt De Bie.

Bij de vrouwen hoopt Sanne Cant om het eremetaal mee naar België te nemen. "Het wordt zeker niet simpel voor Sanne", beseft de bondscoach. "Marianne (Vos) is goed. Sanne heeft de Wereldbeker in Italië links laten liggen. Zo hoopt ze Marianne zo goed mogelijk te bekampen. Als er iemand is die het zou verdienen, is het zeker Sanne wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties