Analyse De WK-selectie van bondscoach Rudy De Bie onder de loep

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
De WK-selectie van bondscoach Rudy De Bie onder de loep

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De zeven namen voor het WK van Bieles zijn bekend. Bondscoach Rudy De Bie maakte volgens onze redactie een vrij logische selectie, al was de keuze voor het zevende en laatste ticket een zeer moeilijke.

Vijf namen waren absolute certitudes voor het WK in Bieles. Wereldkampioen Wout Van Aert was een formaliteit, maar ook Laurens Sweeck, Tom Meeusen en Kevin Pauwels zijn al een seizoen goed op dreef met ereplaatsen. De vijfde renner, Michael Vanthourenhout, kende een erg sterke start van het seizoen, maar zakte nadien een beetje weg.

De laatste weken is de crosser van Marlux-Napoleon Games echter weer in uitstekende doen. Zijn selectie is dus geen verrassing. In principe waren er 8 namen voorzien, maar Europees kampioen Toon Aerts moest dus afhaken na zijn dubbele breuk. Een spijtige zaak, want hij had een belangrijke factor kunnen zijn in het ploegenspel van de Belgen.

Tim Merlier mag mee naar het WK

Er bleven nog 2 tickets over en daarvoor kwamen 4 renners in aanmerking. Uiteindelijk mochten Tim Merlier, na een erg straf BK en nog enkele goede wedstrijden, en Gianni Vermeersch zich gelukkig prijzen. Die laatste kende vooral veel pech de laatste weken en zag zo enkele knappe resultaten door de neus geboord.

Jens Adams, Klaas Vantornout en Jim Aernouts zijn de 3 reserven. Vantornout had nochtans na zijn wedstrijd van zondag uitdrukkelijk gesolliciteerd naar een WK-ticket. Maar eerlijk is eerlijk: op basis van zijn resultaten van de laatste weken kwamen Adams en Vermeersch meer in aanmerking. Al bij al een logische selectie dus van de bondscoach.

Ook Gianni Vermeersch mag op beide oren slapen
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties