Rudy De Bie reageert op heisa rond 'hobbycrosser' Sels: "Het is heel dom geweest"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Vorst
| 18 reacties
Rudy De Bie reageert op heisa rond 'hobbycrosser' Sels: "Het is heel dom geweest"

De uitspraak van Rudy De Bie over renster Loes Sels bracht heel wat commotie teweeg. De Belgische bondscoach noemde de renster een hobbycrosser en dat namen velen hem niet in dank af. Tijdens de WK-selectie kwam hij alvast met excuses.

Voor De Bie de WK-selecties bekendmaakte, bood hij zijn excuses aan voor zijn uitspraken. "Ten eerste wil ik naar Loes toe mijn verontschuldigingen aanbieden", opent De Bie. "Trouwens ook aan alle andere dames die hun uiterste best doen om hun sport te beoefenen. Ik heb enorm veel respect voor hen."

"Zowel de federatie als ikzelf willen die meisjes blijven ondersteunen", vervolgt de bondscoach. "Het is heel dom geweest. Ik heb er enorm veel spijt van dat het zo gelopen is. De commotie is veel groter dan ik ooit had verwacht."

Sels geselecteerd

Bij zijn selectie voor de dames was er ook een plekje voor Sels. "Loes kwam zeker in aanmerking, maar ook enkele andere dames leunden kort aan tegen een selectie. We hebben alle sportieve criteria overlopen en daarin kwam Loes als beste voor de dag", besluit De Bie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties