Portugese neoprof wordt zevende in koninginnenrit van de Tour Down Under: "Ik voelde me goed"

Redactie
| 0 reacties
Portugese neoprof wordt zevende in koninginnenrit van de Tour Down Under: "Ik voelde me goed"
Foto: © SC

Het Portugese toptalent Ruben Guerreiro heeft zijn debuut als profrenner niet gemist. De 22-jarige klimmer van Trek-Segafredo werd zevende in de koninginnenrit van de Tour Down Under.

Ruben Guerreiro deelt in Australië het kopmanschap bij Trek-Segafredo met de Colombiaanse Tour-revelatie Jarlinson Pantano. Ook Peter Stetina had een vrije rol. "We hadden drie jongens die alle drie bij de beste tien konden rijden vandaag", vertelt Guerreiro op de website van Trek-Segafredo.

Uiteindelijk werd hij op de zevende plaats de beste renner van de Italo-Amerikaanse ploeg. "Ik vertelde de ploeg al snel dat ik me vandaag goed voelde", zegt de jonge Portugees. "De ploeg hielp me de hele dag en zo kon ik de beklimming goed van voren aanvangen. Ik hou van dit soort steile beklimmingen."

"Ik moest me enorm inspannen om de eerste groep te volgen, misschien te veel aangezien ik in de slotmeters wat posities verloor", doet Guerreiro zijn verhaal. "Maar zevende is een goede klassering, ik hoop de witte trui vast te kunnen houden tot het einde en misschien wel in de top tien te eindigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

26/06/2021 - 18/07/2021 Tour de France
20/07/2021 - 24/07/2021 Ronde van Wallonië

Nieuwste reacties