De Gendt zat al in eerste ontsnapping: "Het zal niet de laatste zijn"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
De Gendt zat al in eerste ontsnapping: "Het zal niet de laatste zijn"
Foto: © photonews

Thomas De Gendt zal vannacht met de klimmerstrui rondrijden in de Tour Down Under. Het resultaat van -u kan het al raden- een lange ontsnapping. De eerste van velen, zo geeft hij aan.

Hij sprong op het juiste moment weg. "Eerst was er al een andere ontsnapping van vier, met onder meer Lars Bak (ploegmaat van De Gendt bij Lotto, nvdr.). Net voor de top van een klim werden ze gegrepen en viel ik aan."

De Gendt ging alleen, maar zag al snel in dat het op die manier niet lang zou duren. "Ik had meer dan een minuut voorsprong toen ik besloot te wachten op de drie achtervolgers. Toen Laengen er aan het eind nog voor ging, sprong ik niet mee. Het was hopeloos met vier teams die op ons joegen."

Het was hopeloos, we werden door vier ploegen opgejaagd

De bergpunten waren mooi meegenomen, maar een doel op zich zijn ze niet. "Ik kon tien punten sprokkelen waardoor ik nu samen met Richie Porte aan kop sta. Omdat hij de leiderstrui draagt, mag ik morgen in de bergtrui aantreden. Dat was de bedoeling."

"Ik verwacht dat Porte zaterdag wel zal winnen op Willunga Hill, dan komt hij op 32 punten. Nu hebben we er allebei 16." En de plannen voor morgen? "Graag opnieuw een renner van onze ploeg in de ontsnapping." Zou het opnieuw De Gendt kunnen zijn? Reken er maar op. "Er zullen er nog veel volgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

10/03/2021 - 16/03/2021 Tirreno-Adriatico
17/03/2021 Nokere Koerse
19/03/2021 Bredene Koksijde Classic
20/03/2021 Milaan - San Remo
22/03/2021 - 28/03/2021 Ronde van Catalonië

Nieuwste reacties