Ex-manager en biograaf van Thomas Dekker komen er niet uit: rechter moet uitspraak doen

Redactie
| 0 reacties
Ex-manager en biograaf van Thomas Dekker komen er niet uit: rechter moet uitspraak doen
Foto: © photonews

Het gesprek tussen Jacques Hanegraaf, de voormalige manager van Thomas Dekker, en biograaf Thijs Zonneveld om passages in het boek over de ex-wielrenner aan te passen, heeft niets opgeleverd. En dus moet een rechter zich over de zaak uitspreken.

Jacques Hanegraaf, de voormalige manager van Dekker, was de zaak begonnen omdat hij vindt dat hij vals wordt beschuldigd in het boek Mijn Gevecht. Hanegraaf meent dat schrijver Thijs Zonneveld niet voldoende hoor en wederhoor heeft toegepast voor de biografie. In het boek staat dat Hanegraaf de jonge renner zou hebben aangezet tot het gebruik van doping door hem in contact te brengen met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes.

Hanegraaf eist een verbod op nieuwe drukken van de bestseller en een schadevergoeding van 25.000 euro. De rechter had voorgesteld dat de partijen nog eens met elkaar om de tafel zouden gaan. Dat gesprek vond dinsdag plaats, maar heeft niet tot een schikking geleid. Maandag werd Zonneveld door de Nederlandse Sportpers nog uitgeroepen tot Sportjournalist van het Jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties