Ploegdokter verklaart: "Daarom ziet het been van Tom Boonen er zo afgetraind uit"

Redactie
| 14 reacties
Ploegdokter verklaart: "Daarom ziet het been van Tom Boonen er zo afgetraind uit"

Een foto van het rechterbeen van Tom Boonen maakte indruk. Het was ploegmakker Pieter Serry die de foto, waarop de aders goed te zien waren, op Instagram postte. Ploegdokter Yvan Vanmol beseft dat het goed zit bij Boonen.

"Ik heb de benen van Tom ook nooit eerder zo gezien. Zijn aders zijn heel uitgesproken: heel dicht aan de oppervlakte en heel dik", zegt Yvan Vanmol in Gazet van Antwerpen. "Er zijn een aantal redenen: eerst en vooral de hitte in Argentinië, waar hij samen met de ploeg traint voor de Tour of San Luis. De hitte doet het hart heel sterk kloppen, er wordt een grote hoeveelheid bloed door de aders gepompt."

"Daarnaast weegt Tom op dit moment twee, drie kilo minder dan op hetzelfde moment vorig jaar. Hij staat zichtbaar heel scherp. Nu is scherp staan nog niet per se hetzelfde als in vorm zijn, maar Tom is dat zeker wel. Op ploegstage was hij bij de sterksten van de ploeg, ook bergop. Een paar jaar geleden al is hij erg op zijn voeding gaan letten", weet Vanmol.

"En deze winter heeft hij ook opnieuw meer aan krachttraining kunnen doen. Vorig jaar was dat verboden, omdat krachttraining voor een onderdruk zorgt ter hoogte van de schedel. Na de breuk die hij in Abu Dhabi opliep aan het slaapbeen, was dat te risicovol."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties