Devolder (37) vindt nieuwe uitdaging bij Crelan: "Had dit nodig want was vorig jaar koersmoe"

Redactie
| 20 reacties
Devolder (37) vindt nieuwe uitdaging bij Crelan: "Had dit nodig want was vorig jaar koersmoe"

Stijn Devolder begint dit seizoen alweer aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De 37-jarige tweevoudige winnaar van de Ronde van Vlaanderen is samen met Timothy Dupont kopman van het procontinentale Veranda's Willems-Crelan.

Devolder vindt bij Crelan een nieuwe drive na de afknapper bij Trek. "Ik had een ploeg zoals Crelan hard nodig. Dit is een nieuwe start voor mij. Ik was de laatste jaren wat koersmoe aan het raken. Op het eind van vorig jaar ging ik van koers naar koers en had ik het gevoel: 'Wil ik dat wel nog volgend jaar?'"

"Maar nu heb ik er weer zin in. Het is lang geleden dat ik met zoveel goesting aan een seizoen begon", zegt Devolder in Het Laatste Nieuws. Ook de ploegsfeer bevalt hem: "In korte tijd zijn we uitgegroeid tot een bende kameraden. Ik vond hier meteen mijn draai. Dat is belangrijk voor mij."

Welke ambities hij mag koesteren, weet Devolder (nog) niet. "Ik heb enkele koersen nodig waar ik heel diep moet gaan om in topvorm te raken. Maar de periode van Waregem tot de Ronde van Vlaanderen, dan wil ik presteren. Ik heb nog heel veel ambitie. Winnen is nooit gemakkelijk, maar ik heb in het verleden bewezen dat ik het kan. Dat vertrouwen in mezelf heb ik."

  Corrigeer
  Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

  Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

  Meer nieuws

  Meer nieuws

  Populairste artikels

  Kalender

  02/02/2022 Maldegem
  05/02/2022 Kruibeke
  06/02/2022 Lille
  12/02/2022 Gavere
  13/02/2022 Brussel

  Nieuwste reacties