Veelwinnaar van vorig jaar wil zich ook bewijzen op hoger niveau: "Tonen dat ik geen eendagsvlieg ben"

Redactie
| 4 reacties
Veelwinnaar van vorig jaar wil zich ook bewijzen op hoger niveau: "Tonen dat ik geen eendagsvlieg ben"
Foto: © photonews

De nieuwe procontinentale ploeg Veranda's Willems-Crelan staat te trappelen om zich op een hoger niveau te bewijzen. Stijn Devolder en Timothy Dupont vormen de twee speerpunten in het voorjaar.

Vorig jaar ontpopte Timothy Dupont (29) zich tot zegekoning in koersen van een lager UCI-niveau. Kan hij zijn sprintkwaliteiten nu ook in een procontinentale ploeg op een hoger niveau in de verf zetten? "Veel zal er vanaf hangen hoe sterk de ploeg is. Ik kan me zelf ook goed plaatsen zonder een ploeg, maar het is veel makkelijker als je een hele trein voor je hebt en alleen maar af te werken hebt. Ik start het seizoen alleszins met veel vertrouwen."

"Vorig jaar kon ik veel aan, nu wil ik bewijzen dat ik geen eenjaarsvlieg ben. Ik wil tonen dat ik in de voorjaarsklassiekers op een hoger niveau mijn mannetje kan staan", zegt Dupont. Op het BK en Gent-Wevelgem mikt Dupont op het podium: "Ik denk dat die koersen op mijn lijf geschreven zijn. Ik ben een winnaarstype en wil er op mijn manier alles uithalen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties