Boonen laat zich uit over hectische sprint: "Moet toegeven dat we zelf ook twijfelden"

Redactie
| 1 reacties
Boonen laat zich uit over hectische sprint: "Moet toegeven dat we zelf ook twijfelden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het was een vreemde eerste etappe, de openingsrit in de Ronde van San Juan. Fernando Gaviria, ploegmaat van Tom Boonen bij Quick Step Floors, won na een erg hectische massasprint.

Een deel van het peloton was de verkeerde weg ingeslagen met nog enkele honderden meters te gaan. "We hadden de rit verkend, maar ploegleider Bramati zei dat ze de finale toch nog veranderd hadden", zegt Boonen bij Sporza. "In plaats van de afslag te nemen, bleven we op de grote weg."

"Toen we aan dat punt kwamen was er een moment van twijfel: het peloton ging naar rechts, wij naar links. Ik moet toegeven dat we zelf ook wel twijfelden, want het voelt niet natuurlijk aan als zo'n groep in tweeën wordt gesplitst in de laatste kilometer. Maar wij zaten juist."

Meteen winnen

Voor de ploeg van Patrick Lefevere is het de tweede zege van het seizoen, na de nationale titel tijdrijden voor Jack Bauer in Nieuw-Zeeland. "Het is plezant dat we onze eerste koers meteen kunnen winnen met de ploeg. We hadden afgesproken dat ik vandaag voor Gaviria zou rijden en hij morgen voor mij. Hopelijk met evenveel succes", aldus Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties