Liboton over de toekomst van de toppers: "Alsjeblief, laat ze nog even in het veld. Ga je komen kijken voor Janneke en Mieke?"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Liboton over de toekomst van de toppers: "Alsjeblief, laat ze nog even in het veld. Ga je komen kijken voor Janneke en Mieke?"

In de aanloop naar het WK veldrijden zijn opnieuw alle ogen gericht op Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert. Er wordt al langer de vraag gesteld of en wanneer ze naar de weg zullen overstappen. Vijfvoudig wereldkampioen Liboton heeft daar uiteraard zijn mening over.

"Iedereen zit te pushen: wanneer gaan ze de weg op? Ik zeg: alsjeblief, laat ze nog even in het veld", aldus Liboton in Humo. "Ga jij nog komen kijken voor Janneke en Mieke? Ik niet. Als die twee weg zijn, zal de interesse voor het veldrijden verdwijnen."

Het Wk van komend weekend zou wel eens heel belangrijke kunnen zijn. "Ik denk dat ze allebei nog één keer de trui van wereldkampioen willen pakken, om dan te kunnen zeggen: 'we hebben bewezen dat we de beste zijn, nu zetten we de volgende stap.' Maar er is geen weg terug."

Van Aert rijdt nu al finales op de weg, dan moet je godverdomme goed zijn

-Roland Liboton

"De warme, familiale sfeer van de cross zullen ze missen", aldus Liboton die ook hun kansen als wegrenner analyseert. Volgens Museeuw kan Van Aert Parijs-Roubaix en de Ronde winnen. "Absoluut! Wout is een sterke atleet, hij straalt macht uit. Het is een kruising van Tony Martin en Fabian Cancellara."

"Als je ziet dat hij nu al finales op de weg rijdt, dan moet je godverdomme goed zijn." Volgens Liboton zal Van der Poel een andere weg inslaan. "In Mathieu zie ik een renner voor de grote rondes. Hij is fijn gebouwd en kan op souplesse de bergen op rijden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties