Lovende woorden voor Tom Boonen: "Tom was de Peter Sagan van zijn tijd"

Redactie
| 11 reacties
Lovende woorden voor Tom Boonen: "Tom was de Peter Sagan van zijn tijd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ploegleider Davide Bramati speelde een belangrijk rol in de carrière van Tom Boonen. De Italiaan ontving de jonge Boonen bij Quick Step en ontfermde zich later over Boonen als ploegleider.

Eerst reden beide renners nog een periode samen. In 2006 nam Bramati afscheid van zijn profcarrière en ging hij aan de slag als ploegleider. "Tot mijn afscheid na de Giro 2006 heb ik me te pletter gereden voor Tom", klinkt het in HLN. "Waarop Patrick Lefevere me de kans aanbood om ploegleider te worden en onze samenwerking nog een mooi vervolg kreeg."

Bramati had meteen door dat een nog jonge Boonen een grote coureur zou worden. "Tom was de Peter Sagan van zijn tijd. Ook hij stak meteen de neus aan het venster. Klokte in 2004 al af op 24 overwinningen, bouwde zowel in het rondewerk als in de grote eendagsklassiekers een prachtpalmares op en groeide mondiaal uit tot één van de beste coureurs ter wereld."

"Net als Sagan. Vier keer Roubaix, drie keer 'Il Fiandre'. Goh... Misschien komt Peter daar zelfs nooit aan toe", beseft de Italiaan. "Tom weet perfect wat hij wil en wat hij daar precies moet voor doen. Ik heb hem in al die jaren niet weten veranderen. Tom is altijd Tom gebleven, ondanks zijn status en groeiende populariteit. Dat typeert de échte grote kampioenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties