Niels Albert stelt zich vragen bij Mathieu van der Poel: "24e? Nee, dat vind ik niet logisch"

Redactie
| 36 reacties
Niels Albert stelt zich vragen bij Mathieu van der Poel: "24e? Nee, dat vind ik niet logisch"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het afgelopen weekend was er heel wat te doen over de mindere prestatie van Mathieu van der Poel op de Wereldbeker in Hoogerheide. Niels Albert dacht eerst aan 'verstoppertje spelen', maar wilde daarna toch niet meegaan in dat verhaal.

Van der Poel eindigde als 24e in Hoogerheide, op meer dan 2 minuten van winnaar Lars van der Haar. "Als Van der Poel 8e of 9e was geworden op de Brabantse Wal, dan had ik me nooit vragen gesteld", opent Albert in HLN. "Maar 24e? Nee, dat vind ik niet logisch. Vorig jaar heeft Mathieu in de week voor Hoogerheide ook hard getraind."

"Toch domineerde hij toen de tegenstand. Terwijl hij nu door jongens als Marek Konwa, Daan Soete en godbetert Jan Nesvadba uit de wielen werd gereden. Een tweede mogelijkheid is dat Mathieu verstoppertje heeft gespeeld en het heeft laten lopen. Dat zou zijn volste recht zijn, maar zou hij uitgerekend in de GP van zijn vader zich zo laten gaan?"

"Zou hij uitgerekend in de GP van zijn vader zich zo laten gaan?"

Volgens Albert is er ook nog een derde optie. "Mathieu heeft tijdens de kerst- en nieuwjaarsperiode ondervonden dat hij over zijn topvorm heen is en is naar Spanje getrokken om zijn basis opnieuw te verbreden. Begrijpelijk, na zijn zware operatie de voorbije zomer. Misschien was hij vermoeid en had hij eerder rust nodig om zichzelf weer naar een hoger niveau te tillen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties