Sven Nys verkent WK-parcours in Bieles en ziet voordeel voor één topfavoriet

Redactie
| 41 reacties
Sven Nys verkent WK-parcours in Bieles en ziet voordeel voor één topfavoriet

Zondag staat het WK in het Luxemburgse Bieles op het programma. Sven Nys, teammanager van Telenet Fidea, ging het parcours alvast eens verkennen en kwam tot volgende conclusie: "Ik geef Mathieu een klein voordeel."

Sven Nys is duidelijk een tevreden man na de verkenning van het rondje in Bieles. "Hier ben ik destijds crosser voor geworden", is Nys vol lof in HLN. "Voor het avontuur: je duikt stroken in waarvan je niet weet hoe je eruit gaat komen. Een geweldig parcours, het mooiste in jaren."

"Het zal zondag geen tactische cross worden" - Sven Nys

Volgens Nys zal er weinig tactiek aan te pas komen zondag. "Het zal geen tactische cross worden. De beste coureur gaat winnen", aldus de teammanager. "Van Aert kan dit soort technische crossen aan, maar vermogensstroken zoals hij ze graag heeft, zijn er niet. Het zou niet slecht voor hem zijn als er veel op en af de fiets gesprongen moet worden, want dat kan hij goed."

Maar technisch blijft van der Poel de betere van zijn grote Belgische rivaal. Dat weet ook Nys. "Dan geef ik hem een klein voordeel. Mathieu gaat energie krijgen als hij dit ziet", besluit de voormalige wereldkampioen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties