VIDEO: Opnieuw een spannende tweestrijd tussen België en Nederland? Zo verliep het in 2016!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
VIDEO: Opnieuw een spannende tweestrijd tussen België en Nederland? Zo verliep het in 2016!

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alle ogen zijn gericht op het WK in het Luxemburgse Bieles, dat bij de mannen op zondag wordt gereden. Hoog tijd om er de editie van vorig jaar nog eens bij te halen. Opnieuw zo'n scenario of is Mathieu van der Poel dé topfavoriet bij uitstek?

Het wereldkampioenschap in 2016 vond plaats in Heusden-Zolder en was er eentje voor de geschiedenisboeken. Niet zozeer door de overwinning van Wout Van Aert, wel door het feit dat er voor het eerst iemand op mechanische doping was betrapt. Femke Van den Driessche was de naam, hoewel ze achteraf haar onschuld bleef uitschreeuwen.

Mindere van der Poel

Over naar het sportieve gedeelde dan maar. Enkele ronden voor het einde reed Lars van der Haar op het WK alleen aan de kop. Op 2,5 ronden van het einde was er een beslissend moment toen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel in elkaar bleven haken. Daar was de nieuwe gouden droom over voor de Nederlander, die niet over de beste benen beschikte.

Een sterke Van Aert maakte de achterstand op van der Haar in geen tijd goed en beide crossers vochten een beklijvend duel uit, mét de nodige risico's. Op een loopstrook - niet toevallig - forceerde Van Aert uiteindelijk de beslissing. Van der Haar kon Van Aert niet meer volgen en zo mocht de Belgische kopman de handen in de lucht steken.

Laatste WK voor Nys

Een ontgoochelende van der Haar reed als tweede over de meet, Kevin Pauwels vervolledigde het podium in Limburg. Enkele seconden daarna kwam Sven Nys over de meet. Luid toegejuicht door al zijn fans, want het was het laatste WK voor de 'Kannibaal van Baal'. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties