"Wat ik ook zeg, ze gaan Mathieu altijd naar voren schuiven als de grote favoriet"

Redactie
| 8 reacties
"Wat ik ook zeg, ze gaan Mathieu altijd naar voren schuiven als de grote favoriet"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Iedereen had zondag een onemanshow van Mathieu van der Poel verwacht in Hoogerheide, maar dat verliep even helemaal anders. De Nederlander had een offday en eindigde op twee minuten van winnaar Lars van der Haar.

Maar die offday was totaal geen verrassing voor vader Adrie van der Poel. "Ik was in ieder geval niet verrast", klinkt het in HLN. "Ik was eerder verrast dat het zo lang heeft geduurd. Mathieu is in de zomer geopereerd aan zijn knieën, dus zijn conditionele basis is minder breed dan zou moeten."

Terugslag

"Als je dan zo'n zware trainingsweek inlast zoals hij gedaan heeft, kan het zijn dat je daarvan een terugslag krijgt. Een renner met een normale zomer kan dat beter opvangen", aldus van der Poel senior, die het ook over de komende week heeft in aanloop naar het WK. "Ik laat hem zijn ding doen. Hij heeft niet echt een plan voor de komende dagen."

"Als hij zin heeft, zal hij wat fietsen. Als hij geen zin heeft, blijft hij op de bank liggen", zegt Adrie. "Mathieu is heel ontspannen. Vorig jaar was het WK meer een obsessie, zijn hele seizoen draaide om die ene wedstrijd. Ik wil de druk niet afhouden. Wat ik ook zeg, ze gaan Mathieu altijd naar voren schuiven als de grote favoriet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties