Andy Schleck ziet grote uitdager voor WK in Bieles: "Ze hebben elke hindernis een stuk of 20 keer uitgeprobeerd"

Redactie
| 2 reacties
Andy Schleck ziet grote uitdager voor WK in Bieles: "Ze hebben elke hindernis een stuk of 20 keer uitgeprobeerd"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Opvallende aanwezige op het parcours van het Luxemburgse Bieles, enkele dagen voor de start van het WK. Niemand minder dan Andy Schleck kwam even poolshoogte nemen en sprak zich uit over de favorieten.

Net zoals op het EK in Pontchateau verwacht Andy Schleck een snelle wedstrijd. "Het zal een snelle race worden zoals het EK in Frankrijk", opent Andy Schleck bij Sporza. "Misschien zal er wat modder liggen, maar niet veel. Drassig wordt het niet. Het vriest al drie weken."

Grote uitdager

Iedereen bekijkt Wout Van Aert en Mathieu van der Poel als dé twee topfavorieten, maar de Luxemburger ziet nog een grote uitdager voor de twee tenoren: Lars van der Haar. "Ik heb hem hier vorige week zien trainen met Sven Nys. Ze hebben elke hindernis een stuk of 20 keer uitgeprobeerd om de optimale lijn te vinden."

Bovendien wordt de jonge Nederlander gecoacht door Nys zelf, zeker niet onbelangrijk volgens Schleck. "Van der Haar is niet de topfavoriet, maar zeker wel een outsider. Hij finisht in de top 3. Sven Nys als coach en adviseur is een groot voordeel", besluit de ex-renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties