Bondscoach hoopvol voor clash met Nederlandse Vos: "Sanne Cant is een bijter die zich niet zomaar gewonnen geeft"

Redactie
| 10 reacties
Bondscoach hoopvol voor clash met Nederlandse Vos: "Sanne Cant is een bijter die zich niet zomaar gewonnen geeft"

De Belgische vrouwen hebben met Sanne Cant een titelkandidaat op het WK veldrijden, maar dan moeten ze wel afrekenen met een bijzonder sterk Nederlands blok. Dat weet ook bondscoach Rudy De Bie.

"Het is inderdaad een sterk blok", klinkt het bij de bondscoach. "En wij kunnen daar niet zo’n sterke selectie tegenover plaatsen, maar ik geloof ook in dit team. Ellen Van Loy is een heel sterke starter en kan Sanne meebrengen in een positie waar ze zich graag bevindt en dan is het aan Sanne om haar ding te doen. Nu goed, er is inderdaad een sterk Nederlands blok, maar veldrijden blijft wel een individuele sport, dus het is nog altijd ieder voor zich."

"Bovendien, dit is een WK. Je kan vooraf veel scenario’s bedenken, maar op de dag zelf kan er nog veel gebeuren. Sanne moet gewoon proberen om zo lang mogelijk bij Marianne Vos te blijven en dan zien we wel", zegt De Bie. "Het zal moeilijk zijn om Marianne te verslaan, maar zeg nooit nooit. Sanne is een bijter, ze geeft zich niet zomaar gewonnen. Als ze lang bij haar in de buurt kan blijven, dan zal Marianne ook beginnen twijfelen en kan er veel gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties