Boonen over de slechtste dag uit zijn leven: het overlijden van ploegmaat Wouter Weylandt

Redactie
| 3 reacties
Boonen over de slechtste dag uit zijn leven: het overlijden van ploegmaat Wouter Weylandt

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen kende heel wat mooie momenten in zijn carrière, denk maar aan al zijn overwinningen, maar er waren ook sombere en mindere momenten. Zo blikte Boonen nog eens terug op het overlijden van vriend en ploegmaat Wouter Weylandt.

Boonen was op dat moment op een trainingskamp met Iljo Keisse, boezemvriend van Weylandt. "Ik heb veel slechte dagen gehad", opent Boonen in HNB. "Maar één dag was natuurlijk slechter dan alle andere: ik was op trainingskamp met Iljo Keisse, in Font Romeu, in de middle of nowhere. We hadden zes uur getraind."

Kippenvel

"Ik stap in de douche, wanneer Iljo me zegt: Wouter is gevallen. Ik dacht: 'Oei, dat is niet goed'. Zonder de ernst te beseffen. Dan belt mijn ma in tranen: 'Tom, ben jij oké?' Ik begreep het niet, had het nieuws nog altijd niet helemaal mee. Nadien is het me allemaal duidelijk geworden. Ik krijg kippenvel als ik het vertel."

Boonen heeft toen Keisse proberen tegen te houden om meteen naar België te gaan. "Iljo wilde onmiddellijk naar huis rijden, maar ik heb hem daar proberen te houden. We hadden zes uur getraind, sowieso helemaal leeg. We hebben geprobeerd om wat te slapen en zijn de dag nadien vertrokken. Maar yep, dat was de slechtste dag van mijn leven", aldus de renner.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties