Boonen steekt de loftrompet voor ploegmaat: "Hij kan één van de beste klassieke coureurs ooit worden"

Redactie
| 0 reacties
Boonen steekt de loftrompet voor ploegmaat: "Hij kan één van de beste klassieke coureurs ooit worden"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tom Boonen mag dan wel aan zijn laatste seizoen ooit bezig zijn, de opvolging lijkt verzekerd bij de ploeg van Patrick Lefevere. Ene Fernando Gaviria lijkt één van de snelste jongens van het peloton te worden en heeft een klassieke carrière voor zich.

Boonen rijdt momenteel aan de zijde van de Colombiaan in de Ronde van San Juan. "Hij heeft een immens potentieel. Dat begreep ik al vanaf het eerste moment dat ik hem zag koersen", is de Kempenaar vol lof. "Bekijk alleen nog maar dat atletische lichaam. Fernando is ook nog jong."

In 2016 stak Gaviria al heel wat op in de Vlaamse koersen. Daar zal hij dit jaar verder mee gaan. "Vorig jaar kon hij zich al een beetje bekwamen in de Vlaamse koersen", vervolgt Boonen in HLN. "Die lijn probeert hij dit jaar door te trekken. Nog niet té driest. Een wedstrijd of drie, vier. Hooguit."

"Hij hoort nú al bij de snelste renners ter wereld"

Boonen ziet Gaviria het ver schoppen in de toekomst. "Persoonlijk zie ik hem niet spectaculair meer verbeteren als sprinter - hij hoort nú al bij de snelste renners ter wereld. Wel als compleet renner. Hij heeft het talent en de mogelijkheden om uit te groeien tot één van de beste klassiekers coureurs ooit. Daar ben ik van overtuigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties