Moeder Mathieu van der Poel: "Rivaliteit moet er zijn, maar dat kan op een leuke manier"

Redactie
| 19 reacties
Moeder Mathieu van der Poel: "Rivaliteit moet er zijn, maar dat kan op een leuke manier"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Zondag wordt in Bieles het WK veldrijden gereden en dat zal ongetwijfeld voor de nodige spanning zorgen ten huize van der Poel. Moeder Corinne Poulidor, dochter van, blikte vooruit op het WK.

"Eigenlijk zie ik altijd wat op tegen een WK. Het publiek is niet altijd sportief", opent de moeder van David en Mathieu van der Poel. "Zolder was verschrikkelijk. Die zatte mensen die bier gooiden, en niet alleen bier - ze plasten ook in de bekers. Ik heb over sommigen. Ik wil straks niet alle Belgen tegen mij krijgen - het zijn fans die alleen op een WK opduiken."

Maar haar beide zonen lijken er vrij goed tegen te kunnen. "Gelukkig laten mijn zonen zich niet snel afleiden. Ik ben vooral bang dat die zatte mensen mijn zonen, maar eigenlijk alle renners, ten val brengen", zegt Poulidor in HLN. De laatste tijd was er ook heel wat te doen door een psychologische oorlog tussen Mathieu en Niels Albert.

Opstoken

"Niels was een beetje aan het opstoken. Mathieu had gelijk. Ik ben ook zo. Dan ga ik niet rond de pot draaien. Rivaliteit moet er zijn, maar dat kan op een leuke manier. Er is lang geroepen dat Mathieu en Wout te lief voor mekaar zijn, maar ik vind dat persoonlijk wel goed. Zoals Mathieu zegt: 'Vrienden kunnen we niet zijn, maar we hoeven ook geen vijanden te zijn'", besluit ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties