Talentvolle Telenet Fidea-crosser over de Nys-aanpak: "Plots kwam Sven en alles werd serieuzer"

Redactie
| 6 reacties
Talentvolle Telenet Fidea-crosser over de Nys-aanpak: "Plots kwam Sven en alles werd serieuzer"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook al is hij komend weekend één van de topfavorieten voor goud op het wereldkampioenschap bij de beloften, Quinten Hermans geeft toe dat hij zijn hart bij het mountainbiken ligt. "Daar heb ik minder stress", klinkt het.

"Het liefst van al zou ik zelfs mountainbiken", opent Hermans. "Op de mountainbike heb ik minder stress, maar ik kan het minder goed. De ­financiële ondersteuning is ook veel minder. Voor een wereldbeker in Tsjechië investeer je 1.500 euro en kom je met 20 euro terug. In de cross heb ik sinds kort een profcontract.”

Toeval of niet, maar ook Hermans zijn teammanager Sven Nys is dol op mountainbiken. "We hebben al een paar keer samen gereden. Gewoon al door achter hem een afdaling te rijden, leer je bij", zegt Hermans, die in het begin wat moeite had met de aanpak van Nys. "Ik was al zo lang het beleid van Hans van Kasteren gewoon."

"Vroeger gingen ze ervan uit dat je hard werkte en lieten ze je met rust"

"En plots kwam Sven en werd alles serieuzer. Elke training moesten we ingeven op een speciaal computerprogramma. Vroeger gingen ze ervan uit dat je hard werkte en lieten ze je met rust. Nu gaan ze er ook van uit dat je hard werkt, maar wordt dat ook dagelijks gecontroleerd."

De jonge belofte dacht dan ook even Telenet Fidea te verlaten. "Ik heb even getwijfeld om naar een andere ploeg te trekken, maar Sven heeft me kunnen overtuigen. Ik besef nu dat ik in de beste cross-ploeg en op de beste crossfiets ter wereld rijd. Nu nog de beste belofte ter wereld worden ook", is Hermans ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties