Tom Boonen over zijn afscheid: "Ik kan makkelijk nog twee, drie jaar verder"

Redactie
| 3 reacties
Tom Boonen over zijn afscheid: "Ik kan makkelijk nog twee, drie jaar verder"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

In april houdt Tom Boonen het na Parijs-Roubaix definitief voor bekeken. De ervaren rot is momenteel in de slag in de Ronde van San Juan en kwam er nog eens terug op zijn nakende afscheid van het profpeloton.

"Het waren een hoop omstandigheden bij elkaar", opent Boonen. "Ik kon nooit stoppen na een seizoen waarin ik door die schedelbreuk niet op niveau was. Dus moest er nog een jaar bij. Maar ik zag mezelf nooit stoppen in de GP Fourmies of zo. Ik wilde alleen stoppen op de piste van Roubaix. Daar ben ik geboren als renner, daar houdt het ook op."

"Trots op beslissing"

Volgens Boonen was het zeker geen moeilijke beslissing. "Iedereen was maar aan mijn mouw aan het trekken. Ik heb Paul (De Geyter) gebeld en gezegd: 'Paul, het is tijd. Ik ga stoppen na Roubaix'. Zeg dat ze mij de helft betalen of zo voor een contract tot april. Ik ben trots dat ik die beslissing zo heb genomen", aldus de renner in HNB.

Na Parijs-Roubaix stopt het dus voor de 'Bom van Balen'. "Er is altijd twijfel, zeker als je nog goed rijdt, zoals ik nu. Ik kan makkelijk nog twee, drie jaar verder. Niet op het hoogste niveau, maar wel iets lager. Maar je weet ook: ooit stopt het sowieso. En dan kies ik om dat te doen op een hoogtepunt, wanneer ik nog altijd houd van het fietsen", besluit Boonen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties