VIDEO: Terugblik op de eerste en tot nu toe enige wereldtitel van Mathieu van der Poel

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
VIDEO: Terugblik op de eerste en tot nu toe enige wereldtitel van Mathieu van der Poel

Alle ogen zijn gericht op het WK in het Luxemburgse Bieles, dat bij de mannen op zondag wordt gereden. Hoog tijd om er de eerste en tot dusver enige wereldtitel van topfavoriet Mathieu van der Poel erbij te halen.

Voor het WK van 2015 in het Tsjechische Tabor, dateerde de laatste Nederlandse wereldkampioen al van 2008. Toen bezorgde Lars Boom, die zondag ook aan de start staat, onze noorderburen hun laatste regenboogtrui in het veld. De twee mannen die voor verandering konden zorgen, waren Mathieu van der Poel en Lars van der Haar.

Pech voor Van Aert

De concurrentie was met onze landgenoten zeker niet min: Wout Van Aert, Sven Nys, een op kampioenschappen altijd sterke Kevin Pauwels... Van der Poel maakte van mechanische pech van Van Aert gebruik om een gaatje te slaan en bouwde een mooie voorsprong uit. Daarachter gingen Pauwels en van der Haar in de achtervolging.

De voorsprong van van der Poel was net geen 20", maar tot ieders verbazing ging van der Haar dan voorbij Pauwels om de jacht op de koploper in te zetten. En Van Aert? Die maakte een achterstand van bijna een minuut goed en kwam terug tot bij van der Haar.

Emotionele van der Poel

Maar beide crossers kwamen niet meer tot bij de amper 20-jarige van der Poel. De zoon van ex-renner Adrie liet de tranen de vrije loop toen hij zijn eerste regenboogtrui bij de profs veroverde. In het sprintje voor het zilver haalde een boze Van Aert het uiteindelijk voor van der Haar. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties