Voormalige Spaanse kampioen en tweevoudig winnaar Eneco Tour bekent: "Ik heb 11 zelfmoordpogingen ondernomen"

Redactie
| 0 reacties
Voormalige Spaanse kampioen en tweevoudig winnaar Eneco Tour bekent: "Ik heb 11 zelfmoordpogingen ondernomen"

Wielrennen kan een enorm lastige en stresserende sport zijn. Vraag dat maar aan de Spaanse ex-renner José Ivan Gutierrez. De voormalige renner van Movistar verliet in 2013 de Tour na een zenuwinzinking en maakte een moeilijke tijd mee.

Gutierrez werd twee keer Spaans kampioen op de weg en was onder meer twee keer de beste in de Eneco Tour. Maar in de Tour van 2013 gaf hij op door een zenuwinzinking. "Wielrennen is heel lastig en stresserend. Ik voelde op een bepaald moment dat het niet meer zo goed liep als vroeger", aldus Gutierrez bij Cadena Cope.

Moeilijke dagen

En dat vertaalde zich in een zenuwinzinking in de Tour. "Ik wilde enkel nog uit de wedstrijd en de wereld stappen", bekent de Spanjaard, die in een depressie terechtkwam. "Ik heb 11 zelfmoordpogingen ondernomen. Ik heb nu af en toe nog moeilijke dagen, maar een slechte dag is al even geleden."

Momenteel geeft Gutierrez advies aan de Spaanse voetbalploeg Racing Santander, maar zij zijn toenmalige ploeg Team Movistar begreep de problemen van Gutierrez niet. "Toen ik mijn problemen uitlegde, begrepen ze me bij Movistar niet, maar bij Santander ben ik uit de put gekropen", besluit Gutierrez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties