Albert: "Ik een janker? Als het op Twitter staat zal het wel waar zijn"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 21 reacties
Albert: "Ik een janker? Als het op Twitter staat zal het wel waar zijn"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De aanloop naar het WK veldrijden verloopt, zoals steeds, woelig. In het kleine wereldje liggen in die laatste dagen voor het WK de gevoelige tenen overal. Er niet op stappen is moeilijk, dat merkte ook Niels Albert.

Toen hij in een interview aangaf dat hij het vreemd vond dat Adrie Van der Poel meebouwde aan het parcours, kreeg hij van Mathieu Van der Poel te horen dat hij een 'janker' was. "Sorry maar daar ligt de fout bij de pers", geeft Albert aan in Het Laatste Nieuws.

"Mij is gevraagd wat ik ervan vond dat hij het parcours uittekende. Dat vond ik uiteraard niet goed. Alleen bleek dat hij het helemaal niet uittekent. Hij voert alleen uit wat anderen beslist hebben. Hij slaat paaltjes en spant linten, dat is iets heel anders. Hij bouwt ook het parcours in Boom en die grote prijs draagt mijn naam", legt Albert uit.

Zwijg me van het twittergedrag van de jeugd

-Christoph Roodhooft

Storm in een glas water dus. "Of ik een janker ben? Als dat op Twitter staat, zal dat wel zo zijn." Ook Christoph Roodhooft, manager van het team van Van der Poel, wil niet te hard van stapel lopen. "Zwijg me over het twittergedrag van de jeugd. Al begrijp ik Mathieu, het is ambetant als er iets slechts over je vader gezegd wordt."

Dat Albert Van der Poel bewust geen hand meer zou geven, is ook quatsch. "Heel simpel, ik zie hem nooit. Alleen op de cross als hij aan het opwarmen is. Dan ga ik niet vragen om te stoppen en een handje te schudden. Dan blijft dat bij 'hey' en daar stopt het."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties