Cant: "Er zijn vier kandidaten voor de titel en ik ben erbij"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Cant: "Er zijn vier kandidaten voor de titel en ik ben erbij"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant domineerde het grootste deel van het veldritseizoen bij de vrouwen, maar de kans is toch groot dat het zondag niet haar WK wordt. De reden? Ene Marianne Vos rijdt al een paar weken opnieuw mee in het veld.

"Ik vond het mooi dat ze terug zo sterk voor de dag kwam", aldus Cant over haar Nederlandse rivale in Het Nieuwsblad. "Dankzij haar zie je dat de belangstelling voor de cross bij de vrouwen onmiddellijk toeneemt. Dat is mooi voor de sport."

Ik voel me frisser en sterker dan vorig jaar

-Sanne Cant

Het doet haar kansen wel flink slinken. "Ik zie vier kandidaten voor de wereldtitel. Marianne Vos, Katerina Nash, Eva Lechner en mezelf. Lucinda Brand niet, dit parcours is te technisch voor haar en Sophie de Boer is volgens mij over haar top heen."

Cant sloeg Fiuggi over en ging tien dagen op stage in Spanje, een risico. "Evengoed kostte mij dat een goed klassement en heel wat prijzengeld, maar het was gewoon nodig. Ik wilde even geen druk, eens goed doortrainen en in het zonnetje mijn gedachten verzetten." Met succes. "Ik voel me frisser en sterker dan vorig jaar."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties