De 'outsiders' voor het WK in Bieles: de Zwitserse kampioen voorgesteld

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
De 'outsiders' voor het WK in Bieles: de Zwitserse kampioen voorgesteld
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het wereldkampioenschap in Bieles wordt hoogstwaarschijnlijk een duel tussen België en Nederland. Maar wie zijn de kampioenen in de andere cyclocrosslanden? Onze redactie stelt ze aan u voor met het WK in het vooruitzicht.

Mathieu van der Poel en Wout Van Aert zijn ondanks lichte kopzorgen dé topfavorieten voor het WK in het Luxemburgse Bieles. Een duel der lage landen, dus. Toch zijn er natuurlijk heel wat crossers uit andere landen die deelnemen. Daarom stellen we deze week elke dag één van de nationale kampioenen voor van de 'kleinere' crosslanden.

Vandaag is het de beurt aan Julien Taramarcaz, de Zwitserse kampioen. Taramarcaz, 29, draait al een tijdje mee, maar had een seizoen om snel te vergeten. Zijn top-tienplaatsen waren gering. In Geraardsbergen werd hij negende, hij won het Zwitsers kampioenschap en ook in Sion won hij.

Het was een groot verschil met vorig seizoen, toen kon hij toch enkele mooie resultaten rijden. Wat dan gezegd van seizoen 2012/2013? Toen werd de Zwitser tot zijn eigen verbazing zesde op het WK bij de elite.

Onze verwachting

Die plaats zal er dit jaar niet inzitten. Taramarcaz heeft, hoe de kaarten nu liggen, een absolute superdag nodig om binnen de top-20 te eindigen. Geen bedreiging voor de Belgen en Nederlanders dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties