Greipel wint massasprint op Mallorca: "Dit is de perfecte start van het seizoen"

Redactie
| 0 reacties
Greipel wint massasprint op Mallorca: "Dit is de perfecte start van het seizoen"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

André Greipel boekte gisteren zijn eerste overwinning van het seizoen. De Duitse spurter van Lotto Soudal won de massasprint in de 'Challenge Mallorca'.

Duits kampioen André Greipel versloeg gisteren Jonas Van Genechten en Dan McLay in de massasprint in Mallorca. Daarmee is de eerste zege van 2017 binnen voor de Gorilla en voor Lotto Soudal. "Het was ons doel om te sprinten voor de zege en het is ons gelukt. Rémy Mertz leverde fantastisch werk in zijn eerste wedstrijd als prof", zegt een tevreden André Greipel in een officiële reactie bij z'n team.

"Hij reed meer dan honderd kilometer aan kop van het peloton om de vluchters niet te ver te laten uitlopen. In de laatste vijftien kilometer kwamen Bart De Clercq, Tomasz Marczynski en Frederik Frison naar voor. Bij het ingaan van de laatste drie kilometer had ik nog Tim Wellens, Moreno Hofland en Jürgen Roelandts aan mijn zijde. Moreno zette Jürgen en mij af in de laatste kilometer. Ik zette aan op 250 meter van de meet", doet Greipel het relaas van de sprint.

"We namen de hele koers in handen met de ploeg en het is fantastisch dat ik het heb afgemaakt na al het werk van de ploegmaats", klinkt de Gorilla tevreden. "Dit is de perfecte start van het seizoen. Morgen en overmorgen zijn etappes voor Tiesj Benoot, Louis Vervaeke en Tim Wellens. Ik heb zondag nog een kans."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties