Hermans en Iserbyt slaan alleen als het nodig is handen in elkaar: "Als we weg zijn met een Nederlander, zal die niet winnen"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Hermans en Iserbyt slaan alleen als het nodig is handen in elkaar: "Als we weg zijn met een Nederlander, zal die niet winnen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Hermans en Iserbyt werden dit seizoen steeds meer elkaars rivaal. Naast de overwinningen van Nieuwenhuis in de Wereldbeker, vochten ze het immers veelal onder elkaar uit. Elkaar helpen op het WK zal dus enkel in hoogste nood zijn.

"Zondag zijn we rivalen", stelt Hermans duidelijk in Het Laatste Nieuws. "Eli en ik zijn bij de kandidaten voor de wereldtitel, dan kunnen we onze niet zien als bondgenoten. Als het er door de omstandigheden op aankomt misschien, maar ik zou het liefst zelf wereldkampioen worden."

Quinten heeft stappen gezet, maar beter dan ik, dat denk ik niet

Er werden wel afspraken gemaakt. "Alleen als er echt iemand alleen los vooraan zou zitten, bestaat de afspraak dat je niemand mee naar voren neemt." Iserbyt is dezelfde mening toegedaan. "Mochten we nu met twee Belgen en één Nederlander vooraan zitten, zal die Nederlander niet winnen."

"Quinten en ik hebben niet veel woorden nodig om te weten wat we moeten doen." Hij is op zijn hoede voor zijn voormalige ploegmaat. "Hij heeft stappen gezet dit seizoen, hij is echt beter geworden. Maar beter dan ik, dat denk ik niet. We zitten op hetzelfde niveau."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties