Jonge landgenoot begint aan tweede jaar bij Lotto Soudal: "Wil graag mijn kans wagen in Belgisch openingsweekend"

Redactie
| 0 reacties
Jonge landgenoot begint aan tweede jaar bij Lotto Soudal: "Wil graag mijn kans wagen in Belgisch openingsweekend"

Onze 27-jarige landgenoot Jelle Wallays opent volgende week woensdag in de GP La Marseillaise zijn wielerseizoen. De West-Vlaming begint er aan zijn tweede jaar in de kleuren van Lotto Soudal.

"Mijn eerste seizoen bij Lotto Soudal was een aangename verrassing. Het voorjaar verliep wat stroef door valpartijen en blessures, maar het tweede deel van het seizoen heeft dat goedgemaakt. Ik pakte de overwinning in de GP Cerami, reed de Vuelta uit en ik voelde me sterk tot en met de laatste koers", zegt Jelle Wallays (27).

Wallays stapte vorig jaar over van Topsport Vlaanderen naar Lotto Soudal. "Ik ben heel tevreden dat ik de stap naar een WorldTour-team heb kunnen zetten en laten zien heb dat ik mijn plaats waard ben op het hoogste niveau. Ik voelde eind vorig jaar al dat ik een stap vooruit heb gezet. Ik denk dat ik de ambitie mag hebben om mee te rijden in de finales van het klassieke voorjaar."

"In het Belgische openingsweekend wil ik graag mijn kans wagen. De GP La Marseillaise en Ster van Bessèges kaderen in mijn voorbereiding op de klassiekers. Ik zal er mijn conditie verder kunnen aanscherpen. Dat kan zowel door op kop te rijden in dienst van een ploegmaat als door zelf aan te vallen en de koers hard te maken", aldus Wallays.

Selectie Lotto Soudal voor GP La Marseillaise: Kris Boeckmans, Jasper De Buyst, Jens Debusschere, Tony Gallopin, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande, Jelle Vanendert en Jelle Wallays.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

21/10/2021 Ardooie
23/10/2021 Ruddervoorde
24/10/2021 Zonhoven
30/10/2021 Mol
31/10/2021 Overijse

Nieuwste reacties