Vervecken: "Toupalik was vorig seizoen al wereldkampioen, had hij niet zo dom geweest"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vervecken: "Toupalik was vorig seizoen al wereldkampioen, had hij niet zo dom geweest"
Foto: © photonews

Erwin Vervecken blikt voor Wielerkrant vooruit naar het WK veldrijden. Bij de beloften ziet hij drie kanshebbers voor de overwinning. Twee Belgen en een Nederlander.

"Nieuwenhuis wordt de grootste concurrent voor de Belgen", aldus Erwin Vervecken. "Wat ik dit jaar zag was dat Iserbyt vrij wisselvallig was. Als hij goed is kan hij winnen. Hermans kan een kampioenschap heel goed aan.

Vervecken zag Hermans de volgende stap nemen, maar wil zijn vorige seizoen niet minimaliseren. "Vorig jaar was hij ook al Europees kampioen en was even goed als al die anderen over het hele seizoen. Die heeft verder gebouwd aan zijn carrière."

Toupalik, de Tsjech die vorig jaar een ronde te vroeg sprintte, zet hij net onder die drie topfavorieten. "Toupalik heeft dit jaar een beter seizoen en was vorig jaar misschien wereldkampioen uit het niets als hij niet zo dom geweest was om een ronde te vroeg te sprinten en zijn handen in de lucht te steken.

"Dit jaar is hij regelmatiger. Bij mijn weten won hij geen grote koersen, maar hij kan altijd iets meer op een kampioenschap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Wielerkrant.be

Al meer dan 5080 wielerfans gingen je voor!

Met de Wielerkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste wielernieuws per mail.

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties