WK veldrijden in Bieles: de sterren van onze redactie

Redactie
| 2 reacties
WK veldrijden in Bieles: de sterren van onze redactie

Dit weekend is het zover. Dan weten we wie zich een jaar lang wereldkampioen veldrijden mag noemen. De redactie van Wielerkrant geeft alvast sterren voor de elitewedstrijd bij de mannen.

***** Wout van Aert & Mathieu van der Poel

Ook wij kunnen niet om de strijd tussen 'De Grote Twee' heen. Wereldkampioen Wout van Aert en zijn Nederlandse rivaal Mathieu van der Poel domineren al het hele veldritseizoen en er is eigenlijk niemand die er aan twijfelt dat één van deze twee zondag in Bieles op het hoogste schavotje zal staan.

Van der Poel leidt dit seizoen riant in de onderlinge duels en Van Aert sukkelde de voorbije week met de knie. Dus misschien verdient de Nederlander wel 5,5 sterren. Hij is de topfavoriet, maar Wout van Aert kan op een kampioenschap altijd boven zichzelf uitstijgen. Hopelijk wordt het een mooi en eerlijk duel tussen de twee groten der Aarde.

**** /

Net als op het BK geven we bewust niemand vier sterren omdat het verschil tussen het duo Van Aert/Van der Poel en de rest van het deelnemersveld simpelweg te groot is.

*** Kevin Pauwels & Lars van der Haar

De Telenet-Nederlander Lars van der Haar staat er sneller terug dan verwacht. Hij won vorig weekend zowel in Hoogerheide (waar Van Aert niet aan de start stond en Van der Poel een snipperdag nam) en in Rucphen. Van der Haar werd in 2017 ook al derde op het NK en achtste op de WK-cross in het Italiaanse Fiuggi.

Kevin Pauwels heeft dit seizoen nog geen enkele cross gewonnen, maar eindigde in 2017 al vier keer in de top-5. In Hoogerheide finishte hij als vijfde, in Fiuggi en Baal werd hij vierde, op het BK in Oostende tweede. De ouderdomsdeken van de Belgische équipe stond in zijn carrière al vier keer op een WK-podium en lijkt ook in het Luxemburgse Bieles een stevige kanshebber op een medaille.

** Laurens Sweeck

Laurens Sweeck was in het begin van het seizoen de enige die in de buurt van Van Aert en Van der Poel kon blijven. Hij stapelde de podiumplaatsen op en won enkele kleinere crossen waarin de twee grote kanonnen niet aan de start stonden. Hij krijgt een vrijgeleide in het Belgische team, maar moet rekenen op een stevige off-day van de andere favorieten om écht kans te maken op de wereldtitel.

* Tom Meeusen

De meest ervaren man van Telenet Fidea maakte samen met ploegmakker Toon Aerts op nieuwjaarsdag de koers hard in Baal, werd tweede in Loenhout op tweede kerstdag en won dit seizoen ook al een keer in Sint-Niklaas. In 2017 stond Tom Meeusen bovendien al op het podium in Fiuggi en Hoogerheide. Kan hij stunten op het WK?

Verhoogde notering voor Van Aert to win @3.25 op Unibet

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties