Grote afwezige op WK Toon Aerts bekent: "Ik hoop Wout, maar ik denk Mathieu"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Grote afwezige op WK Toon Aerts bekent: "Ik hoop Wout, maar ik denk Mathieu"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De grote afwezige in de Belgische selectie is ongetwijfeld Toon Aerts. De Europese kampioen zag zijn WK-droom uit elkaar spatten na een zware val en schouderblessure in Fiuggi. Ook Aerts ziet een Belgisch-Nederlandse strijd voor de regenboogtrui.

"Een tweestrijd is het meest logische", opent Toon Aerts bij Wielerkrant. "Ik verwacht een duel tussen Mathieu en Wout met een prik van eventueel Sweeck of Meeusen. Van der Haar zal zich misschien ook moeien, maar het zal vooral een strijd tussen België en Nederland worden. Nederland heeft bovendien met Boom en van Kessel nog enkele goede renners."

Er leek de laatste dagen wat onenigheid te zijn binnen de Belgische ploeg. Er werden enkele prikjes over en weer uitgedeeld. "Ik denk dat het een moeilijke situatie is. Het zijn allemaal renners van verschillende teams die op een seizoen twee keer samen moeten presteren. Op het EK (waar Aerts won, nvdr) is dat goed uitgedraaid."

"Van der Poel heeft die supercompensatie van zondag" - Toon Aerts

​"Ik verwacht dat dat zondag ook zo zal zijn. Ik heb al van mijn broer Thijs gehoord dat de sfeer bij de beloften uitstekend is. Bij de profs lukt dat hopelijk ook. Als puntje bij paaltje komt, gaat het altijd beter."

Wie zal zondag op het hoogste schavotje staan? "Ik hoop Wout, maar ik denk Mathieu", bekent een eerlijke Aerts. "We weten allemaal dat Wout iets aan zijn knie heeft gehad. Van der Poel heeft die supercompensatie van zondag. Hij had volgens mij geen offday. Ik verwacht Mathieu dus iets beter dan Wout."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties