Laurens Sweeck begrijpt commotie over dopingtests niet: "Maar niemand kan Wout verplichten"

Koen Frans
Koen Frans
| 12 reacties
Laurens Sweeck begrijpt commotie over dopingtests niet: "Maar niemand kan Wout verplichten"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Laurens Sweeck was vorig weekend nog ziekjes en kende daardoor geen ideale aanloop naar het WK veldrijden in Bieles. De 23-jarige Sweeck tempert dan ook de verwachtingen en begrijpt de beweegredenen van zijn collega's die dopingresultaten delen niet.

"Ik heb toch het gevoel dat ik fris aan de start zal staan", zegt Laurens Sweeck in gesprek met Wielerkrant. "Ik denk dat ik zondag wel podiumambities mag hebben. Maar gezien de omstandigheden zal ik ook al blij zijn als ik bij de eerste vijf eindig."

"Of ik dienst van Wout van Aert moet rijden? Ik denk dat er sowieso niet veel kansen zijn om elkaar te helpen op dit parcours", geeft Sweeck aan. "Er zijn niet zoveel lange stroken waar je eens stevig kan doortrekken met iemand in je wiel. Maar als ik voel dat ik iets voor hem kan betekenen, zal ik ik hem uiteraard wel helpen."

Dopingtests

Kevin Pauwels en Mathieu van der Poel leken Wout van Aert de voorbije week schijnbaar een beetje uit de tent te lokken door de resultaten van hun laatste dopingtests op Twitter te delen. "Ik volg die hetze maar een klein beetje. Ik zat op de persconferentie weliswaar vlak naast Wout toen hij reageerde."

"Waarom Pauwels dat resultaat op het internet heeft gegooid? Dat weet ik niet", zegt Pauwels. "Dat zou je aan hem moeten vragen. Hij wil er zelf niet veel over kwijt. Maar Wout moet niks. Niemand kan hem verplichten om hetzelfde te doen. Ik vond het allemaal wat vreemd, eigenlijk."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties