Meteen prijs voor zelfverzekerde Wellens in Mallorca: "Mijn testwaarden waren beter dan vorig jaar"

Redactie
| 0 reacties
Meteen prijs voor zelfverzekerde Wellens in Mallorca: "Mijn testwaarden waren beter dan vorig jaar"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor de tweede dag op rij was Lotto Soudal aan het feest in de Challenge Mallorca. Na de sprintzege van André Greipel was het gisteren de beurt aan Tim Wellens in een heuvelachtige etappe.

Halfweg koers nam Lotto Soudal het heft in handen. De vroege vluchters werden toen al gegrepen en dankzij het ploegwerk konden Louis Vervaeke en Tim Wellens wegrijden met een kopgroep. Tim Wellens zette vervolgens een solo op die hij tot een goed eind bracht, Vervaeke werd in de achtergron knap tweede op 24 seconden.

"De ploegmaats zijn tempo blijven maken tot aan de voet van de Coll de sa Batalla op vijftig kilometer van de meet", reageert Wellens. "Na een reeks aanvallen geraakten we met zeven voorop, waaronder Louis Vervaeke en ik. Ik ben vervolgens weggereden uit die groep op 35 kilometer van de finish. Louis Vervaeke deed uitstekend afstopwerk waardoor ik mijn voorsprong kon uitbouwen."

"Ik had niet verwacht dat ik meteen zou winnen, maar ik had wel verwacht dat ik goed zou rijden hier in de Challenge Mallorca. Mijn testwaarden waren beter dan vorig jaar en dat was heel hoopvol. Na het eerste wedstrijduur heb ik overlegd met sportdirecteur Bart Leysen over de te volgen strategie. Zonder de inspanningen van de ploeg had ik wellicht niet gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties