Michael Boogerd haalt uit naar ex-ploegmakker Dekker: "Dat boek is een afrekening"

Redactie
| 6 reacties
Michael Boogerd haalt uit naar ex-ploegmakker Dekker: "Dat boek is een afrekening"
Foto: © photonews

Michael Boogerd heeft vandaag voor het eerst gereageerd op het boek 'Mijn Gevecht' van zijn ex-ploegmaat Thomas Dekker, die Boogerd daarin afschildert als een (veel-) gebruiker van het verboden spul.

In de biografie 'Mijn Gevecht' van schrijver Thijs Zonneveld doet Dekker een boekje open over zijn tijd bij de Rabobank-ploeg en schildert hij Boogerd daarin af als een feestbeest en dopinggebruiker. Dekker schreef dat boek als een afrekening met ex-wielrenner Michael Boogerd. Dat zegt Boogerd vandaag in een interview met De Telegraaf.

Dekker zou het zijn voormalige vriend en collega kwalijk nemen dat die hem uiteindelijk geen contract bij de Roompot-wielerploeg gaf. Bij het opzetten van die ploeg in 2014 werd Boogerd gepolst door manager Martijn Berkhout, met de vraag of zijn cliënt niet iets voor het nieuwe team zou zijn. "Ik heb gezegd dat ik graag eerst eens een keer met Thomas wilde praten", aldus Boogerd. "Thomas had in 2013 over mij verklaard bij de dopingautoriteit. Ik wilde dat gewoon met hem uitpraten".

Sponsor-probleem

Dat Dekker het Roompot-contract nooit kreeg had evenwel niets met Dekkers dopingverleden te maken, maar met de reserves van de sponsors. "Onze sponsors adviseerden om niet met hem in zee te gaan. Zij vonden dat Thomas niet bij de ploeg paste. Roompot moest no nonsense uitstralen. Thomas is te veel jetset."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties