Nederlandse Worst is wereldkampioen bij de vrouwen beloften, Verdonschot (vierde) in tranen

Koen Frans
Koen Frans
| 5 reacties
Nederlandse Worst is wereldkampioen bij de vrouwen beloften, Verdonschot (vierde) in tranen
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Nederlandse Annemarie Worst is wereldkampioen geworden bij de beloften. Onze landgenote Laura Verdonschot werd teleurstellend vierde en was ontroostbaar na de wedstrijd.

Laura Verdonschot verloor veel plaatsen na een valpartij in de tweede ronde op de schuine helling en een nieuwe uitschuiver kort daarna: "Bij die eerste val lag ik op de grond voor ik het wist, maar was er nog niet veel aan de hand. Bij de tweede val reed ik in de hekken en had ik me echt bezeerd."

Ze overwoog even om op te geven. "Ik zag het even niet meer zitten. Ik was kwaad op mezelf dat ik op die manier de koers en het podium weggaf. Hiervoor ben ik niet naar Luxemburg gereden. Daarna ging het in het vervolg van de koers wel veel beter, maar die twee vallen hebben me de das omgedaan."

Uiteindelijk werd Annemarie Worst wereldkampioen. De Nederlandse had aan de meet een kleine voorsprong op de Amerikaanse Ellen Noble. De Britse Evie Richards mocht als derde mee op het podium. Verdonschot eindigde dus op de ondankbare vierde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties