Revaliderende Toon Aerts trekt toch naar Luxemburg: "Hoop op plek in top vijf voor Thijs"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Revaliderende Toon Aerts trekt toch naar Luxemburg: "Hoop op plek in top vijf voor Thijs"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Toon Aerts is door zijn zware schouderblessure niet geselecteerd voor het WK, maar de Europese kampioen zakt wel af naar het Luxemburgse Bieles. Hij zal er zijn broer en belofte Thijs zoveel mogelijk proberen te steunen.

Thijs Aerts rijdt zondag om 11 uur zijn wereldkampioenschap bij de beloften. "Zondag ben ik aanwezig op de cross. Ik zal er mijn broer proberen te steunen", zegt Toon Aerts bij Wielerkrant. "Ik zal zaterdag op televisie al goed proberen te kijken wat de goede lijnen zijn op het parcours. Dat zal ik dan zondag doorgeven aan Thijs."

De jongste van de broertjes Aerts reed vorige zondag nog naar een 3e plek in Hoogerheide. "Thijs is goed in vorm. Hij is dit seizoen twee keer op het podium van een Wereldbeker geëindigd, dat is iets om fier op te zijn."

5e op BK

"Op het BK werd hij slechts 5e, maar hij werd genekt door de stress en andere renners. Hij heeft veel geleerd van die wedstrijd. Ik zal hem rustig houden en geruststellen. Dan is er veel mogelijk", weet de oudste Aerts.

Quinten Hermans, Eli Iserbyt en de Nederlander Joris Nieuwenhuis zijn de favorieten volgens Aerts. "Er zijn er drie die er bovenuit steken. Enkel bij een superdag is het mogelijk voor Thijs. Het podium zal door die andere drie bezet worden. Maar ik hoop dat Thijs een plek in de top vijf kan veroveren", besluit Aerts.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties