Rudy De Bie ziet veel junioren vallen: "Laten we hopen dat we portie tegenslag al achter de rug hebben"

Redactie
| 0 reacties
Rudy De Bie ziet veel junioren vallen: "Laten we hopen dat we portie tegenslag al achter de rug hebben"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Belgische junioren kwamen op het WK in Bieles niet verder dan drie top-10 plaatsen op ruime afstand van de Britse wereldkampioen Thomas Pidcock. Rudy De Bie zag veel van zijn jongens vallen.

Timo Kielich nam de beste start, maar ook hij maakte een harde val. "Ik voelde redelijk veel pijn en de ketting lag af. Heel wat renners snelden me voorbij. Mijn moraal was daarmee gebroken", aldus Kielich. Hij finishte uiteindelijk als zevende. Jelle Camps was de beste Belg op de zesde plaats. "Ik had op voorhand top-tien gehoopt. Maar een zesde plek op mijn eerste WK is niet slecht. Ik mag niet ontgoocheld zijn. Er staat mij nog veel te wachten."

Bondscoach Rudy De Bie had liever gezien dat de juniorenrace met een uurtje vertraging was begonnen, zodat het parcours minder glad zou zijn. "De eerste valpartij was al nefast", aldus De Bie. "En ook Timo is hard gevallen. Ik ben verbaasd dat hij de koers nog heeft uitgereden. We hadden toch veel meer verhoopt. Laten we hopen dat we de portie tegenslag voor de rest van de ploeg nu al achter de rug hebben."

    Corrigeer
    Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

    Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

    Meer nieuws

    Meer nieuws

    Populairste artikels

    Nieuwste reacties