Van der Poel wou Van Aert niet uit zijn tent lokken: "Maar van mij mag alles openbaar zijn"

Redactie
| 24 reacties
Van der Poel wou Van Aert niet uit zijn tent lokken: "Maar van mij mag alles openbaar zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wordt het Mathieu van der Poel of Wout van Aert? Dat leek een jaar lang dé hamvraag te zullen zijn in de week voor het WK in Bieles. Maar één tweet bracht daar verandering in.

"Ik weet dat de mensen mij niet geloven", opende Mathieu van der Poel op de persconferentie van de Nederlandse ploeg. "Maar dat ging enkel over mezelf. Ik had de cross in Italië overgeslagen en dan komt meteen die achtdagenregel in beeld. De mensen denken al snel dat je dan aan het prutsen bent. Vandaar mijn tweet. Dat was gewoon de simpelste manier om te bewijzen dat dat niet zo was."

"Ik wilde niemand uit zijn kot lokken. Echt niet", aldus Van der Poel. "Dat maken anderen ervan. Het is trouwens Van Aert zijn volste recht om zijn medische info niet prijs te geven. Ik heb nooit gezegd dat hij iets te verbergen heeft. Maar van mij mag alles openbaar zijn. Hoe transparanter hoe beter. En als het over cortisonegebruik gaat, maak van die acht dagen bijvoorbeeld een maand. Er zou al veel minder snel naar gegrepen worden. Dat is wat ook Sven Nys voorstelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties