VIDEO: Terugblik op de eerste van twee wereldtitels van 'Kannibaal van Baal' Sven Nys

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
VIDEO: Terugblik op de eerste van twee wereldtitels van 'Kannibaal van Baal' Sven Nys

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alle ogen zijn gericht op het WK in het Luxemburgse Bieles, dat bij de mannen op zondag wordt gereden. We blikten al eens terug op de eerste wereldtitels van Wout Van Aert en Mathieu van der Poel, afsluiten doen we met een ander legendarisch WK.

Het klinkt nog steeds vreemd, maar Sven Nys heeft in zijn carrière 'slechts' twee keer de regenboogtrui veroverd. Hoewel de Kannibaal van Baal bekend staat als één van de beste - zoniet de beste - crossers aller tijden. In 2005 pakte hij zijn eerste wereldtitel in Sankt Wendel, 8 jaar later deed hij dat huzarenstukje over in het Amerikaanse Louisville.

Drie Belgen in de hoofdrol

Maar zeker die eerste wereldtitel was een opluchting voor de huidige teammanager van Telenet Fidea. Het werd een WK met drie Belgen in de hoofdrol: Erwin Vervecken, latere winnaar Sven Nys en boezemvriend Sven Vanthourenhout. Met zijn drieën bepaalden ze de wedstrijd.

Uiteindelijk had Nys in de slotronde een gaatje op Vervecken en zo reed hij naar zijn allereerste wereldtitel. Een triomferende Nys mocht samen met twee landgenoten én met zoontje Thibau het podium op in Sankt Wendel. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties