Dubbelslag voor Alexander Kristoff in Ster van Bessèges

Redactie
| 0 reacties
Dubbelslag voor Alexander Kristoff in Ster van Bessèges
Foto: © Photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Alexander Kristoff heeft de tweede rit in de Ster van Bessèges gewonnen. De Noor van Katusha won in Rodilhan na een etappe van 152,7 kilometer de sprint van een omvangrijke kopgroep.

De etappe werd gekleurd door een vlucht van vijf renners. Przemyslaw Kasperkiewicz (An Post-ChainReaction), Fabien Grellier (Direct Energie), Anthony Maldonado(HP BTP-Auber 93), Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale) en Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen-Baloise) verzamelden een voorsprong van meer dan drie minuten. De vlucht zou echter al vroeg ten einde zijn.

In Zuid-Frankrijk zorgden waaiers ervoor dat het peloton verbrokkelde en er een nieuwe kopgroep van 23 renners ontstond. Maar liefst zeven renners van Katusha waren vertegenwoordigd, maar ook de Nederlander Wesly Kreder (Wanty-Groupe Gobert) maakte deel uit van deze kopgroep. De etappe zou beslist worden in een sprint van deze groep, waarin Kristoff over het snelste eindschot beschikte. De Noor boekte daardoor zijn eerste zege van het seizoen. Hij is meteen ook de nieuwe leider.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties