Rechter oordeelt dat omstreden biografie van Thomas Dekker niet uit de rekken moet gehaald worden

Redactie
| 0 reacties
Rechter oordeelt dat omstreden biografie van Thomas Dekker niet uit de rekken moet gehaald worden
Foto: © photonews

Het boek 'Mijn gevecht', de biografie van oud-wielrenner Thomas Dekker, hoeft niet uit de handel te worden genomen. Dat heeft de rechter in Amsterdam beslist. Dekkers voormalige manager Jacques Hanegraaf had een kort geding aangespannen omdat hij vindt dat hij in het boek vals wordt beschuldigd.

In het boek staat dat Hanegraaf Dekker heeft aangezet tot het gebruik van doping en hem in contact heeft gebracht met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. Ook zegt Dekker in het boek dat Hanegraaf hem heeft verteld in het verleden zelf te hebben geëxperimenteerd met doping.

Hanegraaf vindt ook dat er niet voldoende hoor en wederhoor is toegepast. Hij eiste een verbod op nieuwe drukken en een schadevergoeding van 25.000 euro. De rechter had in eerste instantie beide partijen opgedragen er samen uit te komen, maar een gesprek leverde niets op.

De rechter stelt in de uitspraak dat de vrijheid van meningsuiting moet worden afgewogen tegen het recht van Hanegraaf om verschoond te blijven van onterechte beschuldigingen. "Auteur Thijs Zonneveld heeft bij de behandeling van het kort geding een aantal schriftelijke verklaringen laten zien die het verhaal van Thomas Dekker bevestigen en heeft verklaard zich te hebben gebaseerd op jarenlang zorgvuldig onderzoek."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties